Knipsel1                 Knipsel2

Bedankt voor uw belangstelling. We zijn blij dat er enthousiast wordt rondverteld over De Spits vzw, onze enige en beste reclame.

Jeugdzeilen 9-19 jaar – Spaarbekken Nieuwpoort - 2024:

  • Jeugdkamp 1:  zo.30 tot za.6 juli (intern volzet, voor externe deelname nog meerdere plaatsen)
  • Jeugdkamp 2:  za.27 juli tot vr.2 augustus (interne en externe deelname nog meerdere plaatsen)
  • Jeugdkamp 3:  zo.4 tot za.10 augustus (+ voorbereiding A-brevet examen) (intern volzet, voor externe deelname nog meerdere plaatsen)

Inschrijven kan hier (inschrijvingen worden in volgorde geregistreerd, u wordt binnen enkele dagen gecontacteerd)

 

Knipsel3 Tijdens de week van 4 tot 10 augustus kan je, als je voldoende zeilervaring hebt opgedaan, deelnemen aan een voorbereidingsursus A-brevet. Zie ook info A-brevet.
Als je doorheen de jaren voldoende zeilervaring hebt opgedaan kan je je bij deze intensieve doorgedreven cursus aansluiten. Vol enthousiasme en kennis leggen we je in de diepte de theorie en de praktijk van het zeilen, inclusief wrikken, paddelen en schiemanswerk uit. We spitsen ons toe op een doorgedreven A-brevet training. Gelieve via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. je zeilportfolio kenbaar te maken zodat we een inschatting kunnen maken van je zeilervaring.
Aansluitend op vrijdag 9 augustus plannen we een A-brevet examen in.

 

Jeugzeilkampen: Wij zeilen in kleine groepjes aangepast aan leeftijd en zeilniveau met Optimist, RS Tera, Moth Europe, Vaurien, Caravelle, Laser Vago, Laser met standaard of radiaal zeil, 420, 470, … Instappen kan op elke leeftijd, met of zonder zeilkennis.

Wij voorzien een top begeleiding met super gemotiveerde, opgeleide zeilmonitoren en dit ondertussen al meer dan 35 jaar. Onze monitoren hebben allemaal in onze club leren zeilen en na hun A-brevet opleiding en examen hebben zij verdere cursussen animator, initiator, instructeur, trainer B of trainer A gevolgd bij de Vlaamse trainersschool. Velen geven ook zeilinstructie bij Sport Vlaanderen of zijn docent bij de monitor opleiding.

Onze zeilkampen zijn te omschrijven als intensief, enthousiast, en vol zeilpassie.


Lidgeld per gezin: 45 euro. 1 of meerdere personen van uw gezin kunnen deelnemen aan zeilactiviteiten (jeugdzeilkampen, volwassen zeilweekend, …). U ontvangt driemaandelijks een clubblad en er wordt voor de periodes waarbij u zich hebt ingeschreven een sportverzekering (Arena) afgesloten.

Deelname aan een jeugdzeilkamp: 300 euro voor 7 dagen, 6 nachten, exclusief gezinslidgeld.

De zeilkampen vinden plaats aan het Spaarbekken te Nieuwpoort. Overnachten, eten en verblijven doen we aan boord van ons clubschip (een binnenschip type Spits) stevig aangemeerd aan de kade langsheen het spaarbekken.

De deelnamekost voor externen: 290 euro voor 7 dagen, exclusief gezinslidgeld.

Deelnemen aan de jeugdzeilkampen in een externe formule behoort tot de mogelijkheden. De deelnemer sluit bij aan het ontbijt om 8u en wordt pas terug opgehaald na de avondactiviteiten tussen 20u-21u. Dat wil zeggen dat alle maaltijden en activiteiten inclusief zijn, zonder overnachting. Groepssfeer en gezelligheid is zo zeker gegarandeerd!

Volgt u ons op facebook ?

posterZeilkamp2024Onze zeilclub is opgericht in 1978, al meer dan 40 jaar geven wij enthousiaste jeugdzeilopleidingen. Eind 2019 werden we door Sport Vlaanderen in samenwerking met MNM, de radiozender, verkozen tot coolste sportclub van West-Vlaanderen! Bekijk en like onze alleszeggende video!

coolste sportclub 2019

Wat volwassen opleiding betreft, daar kunnen wij ook voor zorgen. Normaal gezien is dit enkel op verzoek, als er vraag naar is. Deze opleidingen worden gestructureerd naar de noden en vragen van de deelnemers en worden dan ook individueel bekeken en zijn niet mogelijk tijdens de jeugdkampenperiodes.

Gezien wij een vzw zijn, zijn enkel de leden van de vzw gerechtigd om aan de activiteiten deel te nemen.  Bvb overvaarten, zwaaivaarten, activiteiten in Nieuwpoort of elders.

Onze vzw draait enkel op de vrijwillige inspanningen van de leden. Wij verwelkomen dan ook dat de leden spontaan hulp aanbieden tijdens onderhouds- en opruimactiviteiten, mosselfeest en dergelijke.

Als lid krijg je ook 4 maal per jaar een ledenblad.  Daarin zetten wij de lopende en komende activiteiten op een rijtje, geven algemene informatie over het zeilwezen, verslagen van voorbije activiteiten en andere weetjes.

Wij hopen hiermee uw enthousiasme nog wat te hebben aangescherpt en kijken uit naar uw aansluiting bij onze vereniging.

 

De coolste sportclub

De coolste sportclub

Zomerkampen 2024

Zomerkampen 2024

WWSV

WWSV